Vizita prin beciurile din Centrul Vechi

În acest sfârşit de săptămână am fost acasă pentru a participa la obişnuita întâlnire lunară a bloggerilor din Botoşani, Blogmeet 8.5, unde am avut ocazia să vizităm 4 beciuri din Centrul Vechi al oraşului sub care se află o structură complexă de beciuri boltite suprapuse construite din sec. XVII-XVIII. Nu mulţi ştiu de existenţa lor iar persoanele care le-au vizitat sunt şi mai puţine, noi am avut aceasta ocazie datorită SC Locativa SA.

Primul beci

 

Primele două beciuri vizitate au fost parţial reabilitate si consolidate odata cu reabilitarea Centrului Vechi. Deşi mă aşteptam să fie destul de rece, ţinând cont de temperatura de afara, nu a fost aşa iar căldura, curiozitatea şi dorinţa de a surprinde acele momente cu aparatul foto mă făceau sa rămân printre ultimele persoane care ieşeau din ele.

Centrul Vechi Botosani

 

Beciuri Centrul Vechi1

Beciuri Centrul Vechi

După aceea am vizitat o fostă cramă care mie personal mi-a plăcut cel mai mult iar cei mai în vârstă cu siguranţă işi aduc aminte de ea şi cred că ar trebui readusă la viaţă. Din puţinele informaţii găsite pe internet acolo se găsea cel mai bun şi ieftin vin şi era mereu plin de oameni cu voie bună.

Crama Centrul Vechi

Ultimul beci nu era reabilitat şi am găsit acolo de toate…de la căţei, obiecte vechi si distruse păna la sticle/PET-uri din vremea noastra sau de demult.
Cam asta e tot ce s-a vazut, ce se mai ascunde în spatele zidurilor rămâne un mister.

DSCN2140a

Centrul Vechi Botosani1

După ce am stat aproape 2 ore prin aceste locuri pline de mister în care strămoşi noştri se adăposteau în perioada invaziilor sau depozitau mărfuri, o parte din noi ne-am îndreptat repejor, ca sa nu înghetăm, spre localul The Rout 78 unde am stat şi acolo câteva ore discutând despre ceea ce am vazut şi ce va urma.

The Rout78

 

Sursa foto: arhiva personala

Reclame

2 gânduri despre “Vizita prin beciurile din Centrul Vechi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s